Danske designs

Vi fører smykker fra et bredt udvalg af danske designs.

Gaveindpakning

Vi pakker din bestilling i elegant
gaveindpakning - uden beregning.

Gratis levering

Vi sender lagerførte varer samme dag ved bestilling inden kl. 15:00

Trustpilot ★★★★★

Vi er stolte af at have glade kunder.
9,7 på Trustpilot. Læs mere

Smykke pleje


Gode råd til pleje af dine smykker:
- Så varer magien ved i mange år.

Tag altid dine smykker af når du vasker hænder, går i bad, dyrker motion, laver køkkenarbejde, laver fysisk arbejde og hver aften inden du går i seng. Det er også vigtigt at undgå parfume, cremer og lignende på dine smykker, da der kan danne sig et lag på metallet, som kan være svært at fjerne på egen hånd. Rengør derfor altid dine smykker efter anvisning og ellers kan du jævnligt få dem efterset hos guldsmeden.

Herunder kan du læse, hvordan du på bedste vis kan passe på og pleje dine smykker, så de bevarer deres udstråling og kvalitet. 

Guld og rødguld:
Guldsmykker slides med tiden. 8 karat smykker er mest udsatte for forandring. Dine guldsmykker bør derfor med jævne mellemrum pudses af din guldsmed.

Hvidguld:
Hvidguld er en legering af guld, der er blevet overfaldebehandlet, så smykket får en skinnende "hvid farve". Dette slides af og bør jævnligt overfladebehandles.

Sølv:
Sølvsmykker kan oxidere, og syren fra sved kan af visse typer medicin og i varme perioder gøre smykkerne sorte. Rengør derfor jævnligt smykkerne og puds med en imprægneret pudseklud.

Forgyldning / sort ruthenium:
Dette er en overflade behandling, som med tiden slides af. Alle overfladebehandlede smykker skal bruges med omtanke for at bevare glansen.

Perler / perlekæder:
Perler er et organisk materiale, der "suger" til sig! Brug derfor jævnligt en blød klud til at fjerne rester af sved, creme, sæbe eller urenheder. Perler tåler ikke parfume, hårlak etc. og kan i visse tilfælde blive skadet af visse typer medicin, der udskilles gennem huden. Snoren, som perlerne er trukket på, kan blive mør, så det anbefales, at den efterses en gang om året.

Ædelstene:
Diamanter skal jævnligt renses for at bevare glansen. Brug smykkerens og følg anvisningen eller bed din guldsmed om at rense dine smykker. Andre sten, som opaler, rav, koraller, turkiser og smaragder er meget skrøbelige og skal behandles nænsomt. Undgå stød.

Lammeskind: Lammeskind er et naturprodukt, som i lighed med andre naturmaterialer med tiden vil ændre karakter. Du bør ikke have smykkerne på når du: sover, dyrker sport eller er i vandet. Derudover skal du undgå, at smykkerne kommer i kontakt med creme, parfume, hårlak osv. Smykker er pyntegenstande, der ikke tåler voldsom behandling.

Emalje:
Emalje er lavet af glas, og det bør derfor behandles med omtanke. Hvis emaljesmykker stødes eller bliver tabt, er der risiko for, at emaljen krakelerer eller går i stykker på samme måde som for eksempel glas eller porcelæn. Vi anbefaler, at du tager smykkerne af, når du bader og sover. Vi anbefaler ligeledes, at du opbevarer dine emaljesmykker i en smykkeæske, når de ikke bæres. Emalje kan ikke repareres. De tåler heller ikke at blive rengjort i sølvrensvæske - anvend i stedet en pudseklud eller mild sæbeopløsning.


Dit smykke slides ved almindeligt brug, og du skal være opmærksom på, at slitage og skader opstået som følge af forkert brug/mishandling ikke er omfattet af garantien.